Jörgensen po sezóne ukončí kariéru

NETKY.SK • 11 November 2014, 13:54 • 2 min
Jörgensen po sezóne ukončí kariéru

KODAŇ - Dánsky futbalista Martin Jörgensen po aktuálnej sezóne ukončí profesionálnu kariéru. Rozhodnutie potvrdil na oficiálnom klubovom webe svojho súčasného zamestnávateľa AGF Aarhus.

slovakia

left justify in out

"Dosiahol som všetko, čo som chcel a o čom som sníval ako malý chlapec, keď som ako sedemročný začínal s futbalom v mestečku Ryomgaard. Zahral som si proti množstvu kvalitných hráčov, vďaka futbalu som prežil veľa skvelých momentov," uviedol 39-ročný ofenzívny stredopoliar.

 

Jörgensen strávil najlepšie roky kariéry v talianskej Serie A, kde pôsobil v tímoch Udinese a Fiorentiny. S Udinese v roku 1998 skončili s klubom na treťom mieste, Fiorentine v roku 2009 pomohol postúpiť do Ligy majstrov.

 

Za Dánsko odohral 102 zápasov, v drese národného tímu sa predstavil na troch svetových a dvoch kontinentálnych šampionátoch. Za reprezentáciu strelil 12 gólov. Informovala o tom agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies