J. Rejda z Gorily je ochotný predložiť aj skartované dokumenty

NETKY.SK • 25 Január 2012, 07:45 • 2 min
J. Rejda z Gorily je ochotný predložiť aj skartované dokumenty

J. Rejda z Gorily je ochotný predložiť aj skartované dokumenty - Politika Bývalý šéf oddelenia osobitných činností Úradu boja proti korupcii Ján Rejda, ktorého meno sa spomína v spise Gorila, je pripravený poskytnúť vyšetrovateľom všetký súvisiace údaje,

slovakia

left justify in out

img

Bývalý šéf oddelenia osobitných činností Úradu boja proti korupcii Ján Rejda, ktorého meno sa spomína v spise Gorila, je pripravený poskytnúť vyšetrovateľom všetký súvisiace údaje, ktoré boli skartované. "Má to na rôznych médiách, má tieto dokumenty, ktoré sú už skartované a je ochotný ich ako jediný predložiť... Nám stačí, aby Daniel Lipčic (minister vnútra, KDH) zbavil Rejdu mlčanlivosti a Slovensko sa dozvie, čo sa tu deje," povedal pre TASR predseda strany Právo a spravodlivosť (PaS) Peter Puškár, ktorá má Rejdu na kandidátke.
      Rejda sa mal na neho obrátiť ešte pred vznikom PaS. Podľa lídra mimoparlamentnej strany má bývalý policajt informácie aj z mnohých iných sledovaní a odpočúvaní pomimo Gorily. Tieto informácie však mali byť podľa neho "upratané" vtedajším ministrom vnútra Vladimírom Palkom (vtedy KDH, dnes KDS). "Konšpiračné byty, tak ako sa spomínajú v kauze Gorila, sú po celom Slovensku a v Bratislave je ich niekoľko... Keby sa vyšetrovali alebo len povedalo o ďalších dvoch, troch, štyroch veciach, tak tomu ľudia ani neuveria... Sem-tam to vypukne, keď vidíme, kedy policajti sa zúčastňovali na vraždách. Toto sa u nás deje - nepohodlní ľudia sa odstraňujú, diskreditujú, zatvárajú a tí, čo páchajú trestnú činnosť, to všetko riadia," zdôraznil Puškár.
      Puškár sa napriek týmto informáciám na orgány trestné v činnom konaní neobrátil. "Podať trestné oznámenie tomu, kto pácha trestnú činnosť na to, že pácha trestnú činnosť, je zjavne nezmyselné," vysvetlil.
      Rejda už v minulosti potvrdil pre denník SME informácie Gorily o tom, že sa stretával v bratislavskom byte s podnikateľom Zoltánom Vargom. Poprel však, že by za tieto informácie dostával peniaze, ako to naznačuje spis. "Keď zarábam 50.000 mesačne, tak na to, aby si ma niekto kúpil, musí dať podstatne viac, nie omrvinky," uviedol na margo týchto podozrení Puškár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies