J. Počiatek odhaduje, že v roku 2014 sa bude súčasne stavať vyše 140 km diaľnic

NETKY.SK • 28 December 2013, 16:43 • 2 min
J. Počiatek odhaduje, že v roku 2014 sa bude súčasne stavať vyše 140 km diaľnic

BRATISLAVA - V roku 2014 by sa malo podľa odhadu ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD) stavať najviac diaľničných úsekov a súčasne aj kilometrov (km) diaľnic a rýchlostných ciest v rámci jedného roka.

slovakia

left justify in out

"Predpoklad je, že to bude cez 140 kilometrov súčasne budovaných diaľnic a rýchlostných ciest," uviedol Počiatek plány ministerstva na nadchádzajúci rok.

Aktuálne je podľa neho rozostavaných 65 km diaľnic a rýchlostných a ciest a do konca januára by sa k nim malo pridať ďalších vyše 40 km. "K tomu pribudnú v najbližších dvoch rokoch podľa nás ďalšie. Ambícia je, že to budú ďalšie dve stovky kilometrov," odhadol minister. To bude podľa jeho slov najviac rozostavaných kilometrov ciest v jednom volebnom období.

Rok 2014 však bude podľa Počiatka znamenať aj nové súťaže na železničné infraštruktúrne projekty či na cesty prvej triedy. Veľkou výzvou má byť aj finalizácia súčasného Operačného programu Doprava a zároveň rozbehnutie toho nasledujúceho. Do legislatívneho procesu by mal tiež v budúcom roku prísť aj nový stavebný zákon. Ministerstvo odhaduje, že v roku 2014 by sa mohol definitívne schváliť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies