J. POČIATEK: Mýto pre osobné autá zaviesť neplánujeme

NETKY.SK • 1 Máj 2012, 22:46 • 2 min
J. POČIATEK: Mýto pre osobné autá zaviesť neplánujeme

J. POČIATEK Mýto pre osobné autá zaviesť neplánujeme - Doprava  Rezort dopravy pod vedením nového ministra Jána Počiatka (Smer-SD) neplánuje zaviesť mýto pre osobné autá.

slovakia

left justify in out

img

 Rezort dopravy pod vedením nového ministra Jána Počiatka (Smer-SD) neplánuje zaviesť mýto pre osobné autá. Slovenskí vodiči by tak mali aj najbližšie štyri roky uhrádzať jazdu po spoplatnených cestách formou diaľničných nálepiek. Minister to uviedol v rozhovore pre TASR.

"Neplánujeme zaviesť mýto pre osobné autá," povedal Počiatek. V súčasnosti platia mýto na Slovensku nákladné autá nad 3,5 tony. Spoplatnených je od roku 2010 približne 2000 kilometrov diaľnic, rýchlostných ciest a ciest prvej triedy.

V niektorých krajinách EÚ funguje spoplatnenie ciest formou mýta pre osobné autá už aj v súčasnosti. Napríklad v Taliansku, kde vodiči platia pri vstupe či výstupe z diaľnic. Satelitný výber mýta, aký na Slovensku funguje pri nákladných autách, však v prípade osobných áut nie je doteraz nikde v Európe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies