J. Počiatek môže presunúť vyše 11 miliónov eur v rámci rezortu dopravy

NETKY.SK • 12 December 2012, 11:49 • 2 min
J. Počiatek môže presunúť vyše 11 miliónov eur v rámci rezortu dopravy

J. Počiatek môže presunúť vyše 11 miliónov eur v rámci rezortu dopravy - Doprava Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) môže presunúť 11,2 milióna eur v rámci svojho rezortu.

slovakia

left justify in out

imgMinister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) môže presunúť 11,2 milióna eur v rámci svojho rezortu. Kapitálové výdavky, ktoré boli ministerstvu pridelené v roku 2010 na výstavbu konkrétnych piatich úsekov diaľnic, teraz Počiatek použije na osem iných úsekov diaľnic. Vyplýva to z Návrhu na vydanie súhlasu vlády SR so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov pridelených v roku 2010 kapitole ministerstva dopravy, ktorý dnes vláda odobrila.
      "Dôvodom zmien je na jednej strane nižší objem vykonaných stavebných prác, ako sa pôvodne u týchto stavieb predpokladalo v roku 2010," odôvodňuje rezort dopravy v materiáli. A naopak, v niektorých prípadoch, keďže ide o stavebne náročné projekty, došlo podľa ministerstva počas realizácie stavebných prác k výdavkom, ktoré nebolo možné v prípravnej fáze predvídať.
      Peniaze, ktoré sa tak nevyčerpali pri výstavbe napríklad obchvatu Hornej Štubne či Trstenej, ale ani na úsek diaľnice D1 z Jablonova po Studenec, poputujú teraz na stavby ako úsek R4 Košice – Milhosť či na rýchlocestu R2 Žarnovica – Šášovské Podhradie, II. etapa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona