J. Miškov si chce na rezorte vybudovať analytické oddelenie

NETKY.SK • 9 November 2010, 13:13 • 2 min
J. Miškov si chce na rezorte vybudovať analytické oddelenie

J. Miškov si chce na rezorte vybudovať analytické oddelenie

slovakia

left justify in out

img

Šéf rezortu hospodárstva Juraj Miškov (SaS) si chce na svojom rezorte vybudovať analytické oddelenie na posudzovanie zákonov. Oddelenie by malo namiesto aktuálnych dvoch zamestnávať viac ako desiatku odborníkov.
      "Väčšina zákonov, ktoré prichádzajú do vlády, má vplyv na podnikateľské prostredie. Úlohou analytickej jednotky bude práve posudzovanie týchto vplyvov," konštatoval na dnešnej konferencii týždenníka Trend Top manažment 2010 minister hospodárstva Miškov.
      Ako dodal, cieľom jeho rezortu je aj stransparentniť podmienky poskytovania investičnej pomoci, a to pre slovenské aj zahraničné subjekty. "Chceme podporovať investície s vyššou pridanou hodnotou, pripravujeme novelu zákona o investičnej pomoci a pripravujeme novú metodiku poskytovania investičných správ," podotkol.
      Zároveň dodal, že ministerstvo bude pracovať na znížení administratívnej záťaže pre podnikateľský sektor. Malo by ísť o výraznejšie zníženie, ako nariaďuje Európska únie. "O viac ako 20 %," uzavrel minister.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona