J. Mikolaj a D. Galis nesúhlasia s povinnou angličtinou na školách

NETKY.SK • 4 August 2010, 07:10 • 2 min
J. Mikolaj a D. Galis nesúhlasia s povinnou angličtinou na školách

J. Mikolaj a D. Galis nesúhlasia s povinnou angličtinou na školách

slovakia

left justify in out

img

Opoziční poslanci Ján Mikolaj (SNS) a Dušan Galis (Smer-SD) nesúhlasia s povinnou angličtinou na školách. "Ide nám o voľnosť výberu," povedal na dnešnom rokovaní školského parlamentného výboru jeho podpredseda a bývalý minister školstva Mikolaj.
      "Ten povinný jazyk by mal byť na výbere rodičov. Aby sa mohli rozhodnúť, či bude povinný jazyk angličtina, alebo španielčina. Čiže dva svetové jazyky a z toho nech si vyberú," vysvetlil pre TASR Galis.
      Šéf rezortu školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS), ktorý na výbore predstavil svoje priority z vládneho programu, si stojí za názorom, že angličtina má byť na školách povinná. "Tak ako chceme, aby bola na Slovensku dorozumievacím jazykom slovenčina, tak vo svete to určite bude angličtina," zdôvodnil.
      Mikolajovi sa nepozdáva ani to, aby sa angličtinu učili deti už od prvého ročníka základnej školy. "Žiačikovia sa tam učia ešte len slovenskú abecedu," poznamenal opozičný poslanec, ktorý si myslí, že zaťažovať prvákov nie je najlepšie riešenie.
      Podpredsedníčka výboru Jana Žitňanská (KDH) nesúhlasí. Je presvedčená, že deti by sa mali cudzí jazyk učiť odmalička. "Čím skôr, tým lepšie," vyhlásila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies