J. Mihál si zamestnáva blízkych ľudí, dáva im až 60 eur na hodinu

NETKY.SK • 12 November 2010, 08:40 • 2 min
J. Mihál si zamestnáva blízkych ľudí, dáva im až 60 eur na hodinu

J. Mihál si zamestnáva blízkych ľudí, dáva im až 60 eur na hodinu

slovakia

left justify in out

img

Šéf rezortu práce Jozef Mihál (SaS) a jeho štátna tajomníčka Lucia Nicholsonová (SaS) si na ministerstve zamestnávajú blízkych ľudí. Týmto ľuďom podľa poslanca Národnej rady (NR) SR Branislava Ondruša (Smer-SD) dávajú odmeny vo výške 40 až 60 eur na hodinu.
"Na jednej strane deklarujú, že je potrebné prepúšťanie pracovníkov a šetrenie, na druhej strane sa minister Mihál aj štátna tajomníčka Nicholsonová obklopujú sebe blízkymi ľuďmi, ktorým ponúkajú vysokú odmenu," upozornil Ondruš. Práve v objeme zarobených peňazí vidí najväčší problém.
Ondruš uviedol, že má prístup k deviatim dohodám o pracovnej činnosti, podľa ktorých zamestnáva ministerstvo ľudí na desať hodín týždenne. Ich plat tak predstavuje 1000 až 2500 eur mesačne. Zamestnávaním na dohodu sa podľa neho rezort vyhýba akémukoľvek výberovému konaniu, požiadavkám na ľudí splniť kritérium odbornosti či dať im tabuľkové platy.
"Spôsob zamestnávania na dohody tu existoval aj za predošlej vlády. Zásadný rozdiel je medzi tým, ako sa tieto veci riešili v minulosti a teraz," zdôraznil Ondruš. Za predchádzajúcej garnitúry išlo totiž o dohody na krátky čas, na konkrétne projekty či úlohy. Podľa Ondruša boli vtedy neporovnateľne nižšie aj vyplácané odmeny.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona