J. K. Rowling zverejní príbeh o Dolores Umbridge

NETKY.SK • 24 Október 2014, 15:47 • 2 min
J. K. Rowling zverejní príbeh o Dolores Umbridge

LONDÝN - Britská spisovateľka J. K. Rowling zverejní prostredníctvom webstránky www.pottermore.com samostatný príbeh o čarodejnici Dolores Umbridge. Dielo, ktoré bude pozostávať z 1700 slov, by sa malo na spomínanom portáli objaviť na Halloween, teda 31. októbra.

slovakia

left justify in out

Hlavnou hrdinkou bude už spomínaná profesorka, ktorá na Rokforte učila obranu proti čiernej mágii. V sérii príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi sa po prvý raz objavila v roku 2003 v knihe Harry Potter a Fénixov rád ako pravá ruka ministra mágie. Vo filmovom spracovaní knižnej série ju stvárnila britská herečka Imelda Staunton. 

 

"Umbridge nie je iba jedna z najškodoradostnejších Potterovských postáv, je to zároveň jediná osoba, okrem lorda Voldemorta, ktorá na Harrym zanechala trvale viditeľnú jazvu,“ uviedli na webstránke www.pottermore.com spolupracovníci J. K. Rowling. Ako ďalej napísali, čitatelia a čitateľky sa môžu tešiť na množstvo detailov zo života čarodejnice. Spisovateľka tiež sľubuje, že poodhalí aj jej myšlienky. 

 

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling okrem toho pod pseudonymom Robert Galbraith vydala detektívky Volanie Kukučky a Hodvábnik. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies