J. K. Rowling vydá e-knihy zo sveta Harryho Pottera

NETKY.SK • 18 August 2016, 12:04 • 2 min
J. K. Rowling vydá e-knihy zo sveta Harryho Pottera

LONDÝN - Anglická spisovateľka J. K. Rowling vydá 6. septembra tri e-knihy zo sveta Harryho Pottera. Tituly dostali názvy Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies, Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists a Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide.

slovakia

left justify in out

Séria s názvom Pottermore Presents ponúkne príspevky, ktoré 51-ročná autorka predtým publikovala na webstránke www.pottermore.com, ale aj nové príbehy o postavách akými sú Minerva McGonagall, Dolores Umbridge či Remus Lupin. "J. K. Rowling v tejto kolekcii odhalí zložité detaily o živote a minulosti postáv z jej kníh, a tiež o jej inšpirácii," uviedla Susan Jurevics zo spoločnosti Pottermore. Najdlhšia z nových kníh bude mať 79 strán, pričom spolu by mali mať približne desaťtisíc slov.


V piatok 30. septembra vyjde v slovenčine pod názvom Harry Potter a prekliate dieťa knižné spracovanie oboch častí scenára divadelnej hry Harry Potter And The Cursed Child. Dielo J. K. Rowling vzniklo v spolupráci so scenáristom Jackom Thorneom a režisérom Johnom Tiffanym. Novinka sa odohráva 19 rokov po udalostiach z poslednej knihy Harry Potter a Dary smrti a jej ústrednou postavou je Harryho syn Albus Severus.


J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších autoriek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o spomínanom mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Odštartovala v roku 1997 knihou Harry Potter a Kameň mudrcov a na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov, čím sa z Rowling stala multimilionárka. V roku 2010 ju redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt (2001), pričom v súčasnosti vzniká trojdielna filmová adaptácia tohto počinu. Pre dospelých napísala román Prázdne miesto (2012) a pod pseudonymom Robert Galbraith vydala romány Volanie kukučky (2013), Hodvábnik (2014) a V službách zla (2015).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies