J. K. Rowling vydá ďalšiu knihu ako Robert Galbraith

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 13:39 • 2 min
J. K. Rowling vydá ďalšiu knihu ako Robert Galbraith

BRATISLAVA - Britská spisovateľka J. K. Rowling, ktorá sa preslávila sériou príbehov o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, dokončila ďalšiu knihu. Informovala o tom prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

slovakia

left justify in out

Tretiu kriminálku o detektívovi Cormoranovi Strikeovi s oficiálnym názvom Career Of Evil vydá opäť pod pseudonymom Robert Galbraith. Novinku potvrdilo aj vydavateľstvo Little, Brown, ktoré zároveň oznámilo, že dielo vyjde na jeseň.


Pod pseudonymom Robert Galbraith vydala 49-ročná Rowling zatiaľ dve knihy, ktoré už vyšli aj v slovenskom preklade ako Volanie kukučky (2013) a Hodvábnik (2014). Začiatkom tohto roka sa pritom vyjadrila, že by chcela v tejto sérii vydať až sedem kníh.


J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Pre dospelých napísala aj román Prázdne miesto (2012).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona