J. K. Rowling: Ron a Hermiona nemali skončiť spolu

NETKY.SK • 3 Február 2014, 14:10 • 2 min
J. K. Rowling: Ron a Hermiona nemali skončiť spolu

LONDÝN - Britská autorka J. K. Rowling v rozhovore pre magazín Wonderland prezradila dôvody, pre ktoré sa rozhodla v príbehu o čarodejníkovi Harrym Potterovi utvoriť pár z Hermiony Granger a Rona Weasleyho a nedať dokopy Hermionu a Harryho, ako mnohí predpokladali.

slovakia

left justify in out

Priznala tiež, že toto rozhodnutie možno nebolo správne. Časti rozhovoru, ktorý ako hosťujúca editorka spomínaného magazínu viedla filmová predstaviteľka Hermiony Emma Watson, zverejnili v britskom denníku The Sunday Times.

"Vzťah Hermiony a Rona bol mojím želaním. Tak som to vymyslela, naozaj. Hermiona skončila s Ronom z dôvodov, ktoré majú veľmi málo spoločného s literatúrou a omnoho viac dočinenia s tým, ako som si to od začiatku predstavovala," uviedla 48-ročná spisovateľka, ktorá tiež povedala, že si uvedomuje rozdiely medzi oboma postavami a teda aj to, že sa k sebe príliš nehodili a pravdepodobne by napokon skončili v manželskej poradni. 

"Viem, ospravedlňujem sa za to, som si vedomá hnevu a zlosti, ktorú to u fanúšikov mohlo vyvolať, no ak mám byť celkom úprimná, s odstupom času sa na to pozerám z inej perspektívy. Bolo to rozhodnutie, ktoré som urobila z osobných dôvodov, nie preto, aby príbeh pôsobil dôveryhodne," dodala autorka. Nad tým, či by manželstvo Hermiony a Rona bolo šťastné, sa zamyslela aj 23-ročná herečka. "Myslím, že sú aj fanúšikovia, ktorí to vedia a ktorí uvažujú, či by ju Ron skutočne dokázal spraviť šťastnou," povedala Watson. 

J. K. Rowling, celým menom Joanne Kathleen Rowling, je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Slovenské vydanie autorkinho nového románu Volanie kukučky, ktorý napísala pod pseudonymom Robert Galbraith, naplánovali na 20. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies