J. K. Rowling píše dve nové knihy

NETKY.SK • 22 December 2016, 15:20 • 2 min
J. K. Rowling píše dve nové knihy

BRATISLAVA - Anglická spisovateľka J. K. Rowling píše dve nové knihy. Prezradila to na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter, keď odpovedala fanúšikom na tweety.

slovakia

left justify in out

Jednu z nich pripravuje pod pseudonymom Robert Galbraith, druhú zase pod svojím vlastným menom. Ako však upozornila, ešte sama nevie, ktorú z nich vydá ako prvú, ale ani jedna nebude rozvíjať príbeh čarodejníka Newta Scamandera, ktorého mohli diváci a diváčky vidieť v snímke Fantastické zvery a ich výskyt (2016).

 

 

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších autoriek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov, čím sa z Rowling stala multimilionárka. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Do série tiež patrí divadelná hra Harry Potter a Prekliate dieťa (2016). Rowling na motívy pôvodného príbehu napísala aj dielo Fantastické zvery a ich výskyt (2001), na základe ktorého vznikol spomínaný rovnomenný film. Ten je zase prvou časťou z plánovanej päťdielnej série. Pre dospelých napísala román Prázdne miesto (2012) a pod pseudonymom Robert Galbraith vydala romány Volanie kukučky (2013), Hodvábnik (2014) a V službách zla (2015).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies