J. K. Rowling dokončila scenár prvého spinoffu Harryho Pottera

NETKY.SK • 24 November 2014, 16:01 • 2 min
J. K. Rowling dokončila scenár prvého spinoffu Harryho Pottera

LONDÝN - Anglická spisovateľka J. K. Rowling dokončila scenár prvého z troch pripravovaných spinoffov o čarodejníkovi Harrym Potterovi s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre The Daily Telegraph to prezradil producent snímky David Heyman. "Jo napísala úžasný scenár. Sme na začiatku produkcie, David Yates bude režírovať a nakrúcať začneme budúci rok. Som z toho naozaj nadšený," uviedol Heyman.

 

Pripravovaná trilógia Fantastic Beasts and Where to Find Them bude adaptáciou rovnomennej knihy, ktorú Rowling vydala v roku 2001 a na Slovensku sa dostala na trh pod názvom Fantastické zvery a ich výskyt. Pôvodne ide o učebnicu, ktorú používal Harry Potter. Vo filme sa objaví aj fiktívny autor knihy Newt Scamander. Príbeh trilógie sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej učebnici. Herecké obsadenie zatiaľ nie je známe. Prvý diel trilógie má premiéru naplánovanú na 18. novembra 2016, zvyšné dva filmy by sa mali dostať do kín v rokoch 2018 a 2020. 

 

Filmová séria o Harrym Potterovi pozostáva z ôsmich snímok - Harry Potter a Kameň mudrcov (2001), Harry Potter a Tajomná komnata (2002), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Harry Potter a Ohnivá čaša (2005), Harry Potter a Fénixov rád (2007), Harry Potter a Polovičný princ (2009) a Harry Potter a Dary smrti 1. a 2. (2010, 2011). V titulnej úlohe sa predstavil Daniel Radcliffe, po boku ktorého si zahrali aj Emma Watson (Hermiona Granger) či Rupert Grint (Ron Weasley). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies