J. Figeľ sa bude na júnovom sneme KDH uchádzať o predsednícky post

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 06:46 • 2 min
J. Figeľ sa bude na júnovom sneme KDH uchádzať o predsednícky post

J. Figeľ sa bude na júnovom sneme KDH uchádzať o predsednícky post - Politika Súčasný líder KDH Ján Figeľ sa na júnovom sneme hnutia bude opätovne uchádzať o predsednícky post.

slovakia

left justify in out

img

Súčasný líder KDH Ján Figeľ sa na júnovom sneme hnutia bude opätovne uchádzať o predsednícky post. Potvrdil to po  celorepublikovej Rade KDH. "Cítim veľkú podporu Rady a budem sa uchádzať na sneme o dôveru delegátov, priblížil.
      Na to, ako vníma svojho prípadného protikandidáta a súčasného podpredsedu Daniela Lipšica, reagoval, že ten by sa mal predovšetkým jasne vyjadriť, či bude kandidovať. Ako dodal, ide o slobodné, ale vážne rozhodnutie.
      Rovnako ako účastníci dnešného rokovania aj Figeľ očakával, že jeho strana získa v predčasných parlamentných voľbách viac percent. Napriek tomu to nevníma negatívne. Pripomenul, že KDH bola jedinou zo súčasných vládnych strán, ktorá si oproti roku 2010 polepšila. Ostatné politické subjekty výrazne klesli. "Jedine KDH si posilnilo svoj potenciál," zdôraznil Figeľ. To podľa neho dokazuje, že hnutie má na viac, pričom to je veľká výzva nielen pre ďalší rast, ale aj pre to, že je schopné byť alternatívou voči vláde jednej ľavicovej strany. Zamyslel sa nad tým, prečo vo voľbách neprekročili 10-percentnú hranicu. Nedostatky vidí v lepšej motivácii, mobilizácii či lepšom prezentovaní výsledkov, ktoré sa podarili odchádzajúcej vláde dosiahnuť.
      KDH chce nasledujúce štyri roky pôsobiť ako konštruktívna a dôsledná parlamentná opozičná strana. "Budeme využívať všetky ústavné a zákonné možnosti k tomu, aby vláda jednej strany využívala verejné financie efektívne a účelne," deklaroval s tým, že budú tiež požadovať primerané zastúpenie v parlamentných a kontrolných inštitúciách. Dôsledne bude obhajovať systém rovnej dane a úspory občanov v 2. dôchodkovom pilieri. Podporovať chcú opatrenia napomáhajúce rastu zamestnanosti, zdravej ekonomike a boju s korupciou.
      Rada zároveň prijala dve vyhlásenia k víkendovým spomienkovým výročiam, a to k Sviečkovej manifestácii a ku Dňu počatého dieťaťa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies