J. Figeľ: Strategických podnikov sa privatizácia týkať nebude

NETKY.SK • 17 Január 2011, 08:13 • 2 min
J. Figeľ: Strategických podnikov sa privatizácia týkať nebude

J. Figeľ: Strategických podnikov sa privatizácia týkať nebude

slovakia

left justify in out

img

Plánovaná privatizácia sa nemá podľa šéfa rezortu dopravy Jána Figeľa (KDH) týkať strategických podnikov. "Privatizácia nie je ani absolútny, ani jediný liek," konštatoval minister v dnešnej relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12.
      Ako dodal, v prípade chystaných vládnych krokov nejde o výpredaj v neprospech štátu či spoločnosti. "Tam, kde je výhodný pre štát partner, ktorý aj investuje, modernizuje a prinesie ďalšie nielen zamestnanie, ale aj strategické väzby a vzťahy, má logiku ho mať, ale nejde tu o výpredaj," dodal.
      Minister tak reagoval na slová svojho diskusného partnera, šéfa najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica. Práve on kritizoval oslabovanie štátu v ekonomickej oblasti, a to predajom dôležitých podnikov. Aktuálnu situáciu na Slovensku a vládu SR označil za "veľký zmätok a chaos, na čele ktorého stojí politicky veľmi slabá premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS)".
      Fico dodal, že proti sebe stoja dva koncepty, jeden prináša oslabovanie štátu a druhý spočíva v budovaní silného štátu, ktorý nepredáva strategické podniky. So súčasnou vládnou koalíciou chce otvoriť diskusiu o budúcnosti Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies