J. FIGEĽ: Prvý balík PPP chcem ukončiť do konca augusta, ale za nižšiu cenu

NETKY.SK • 2 August 2010, 13:45 • 2 min
J. FIGEĽ: Prvý balík PPP chcem ukončiť do konca augusta, ale za nižšiu cenu

J. FIGEĽ: Prvý balík PPP chcem ukončiť do konca augusta, ale za nižšiu cenu

slovakia

left justify in out

img

Prvý balík projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP) chce nový minister dopravy Ján Figeľ (KDH) ukončiť do konca augusta tohto roka. Na výstavbu vybraných úsekov D1 na severe Slovenska si tak predsavzal dodržať termín, ktorý určil jeho predchodca, Ľubomír Vážny (Smer-SD).
      "Chceme to ukončiť do konca augusta, tak, ako je termín," konštatoval na dnešnej tlačovej konferencii Figeľ. Projekt by mal byť podľa jeho slov lacnejší, čo vplýva aj z pomerov svetových trhov, teda hodnoty peňazí. "Myslím, že nie len koncesionár a širšia ekonomická verejnosť rozumejú tejto snahe," dodal.
      Minister tak potvrdil, že chce počas riadenia rezortu pokračovať v budovaní nadradenej cestnej infraštruktúry pomocou PPP projektov. "Chcem, aby boli ako jeden z pilierov výstavby cestnej siete," pripomenul. Do budúcna by sa však mala znížiť ich finančná náročnosť.
      Cesty by sa mali ďalej stavať aj z eurofondov. V Operačnom programe Doprava zostalo aktuálne necelých 70 % z vyčlenenej sumy 3,1 miliardy eur. Figeľ chce tiež presunúť na cesty aj ďalšie európske peniaze, nevie však ešte, koľko by ich presne malo byť.
      Od jesene by mali rezortu dopravy pribudnúť aj nové kompetencie, cestovný ruch, bytová výstavba, regionálny rozvoj a eurofondy. Šéf ministerstva tak vyzdvihol synergiu, ktorá sa spojením týchto oblastí vytvorí. "Veľká synergia a pridaná hodnota," konštatoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona