J. FIGEĽ: Na ceste z Bratislavy do Dunajskej Lužnej môže vzniknúť striedavý pruh

NETKY.SK • 11 Február 2011, 13:13 • 2 min
J. FIGEĽ: Na ceste z Bratislavy do Dunajskej Lužnej môže vzniknúť striedavý pruh

J. FIGEĽ: Na ceste z Bratislavy do Dunajskej Lužnej môže vzniknúť striedavý pruh

slovakia

left justify in out

img

Problém spojenia Bratislavy s Dunajskou Lužnou na ceste I/63 začali spoločne riešiť mesto, Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ako aj rezort dopravy. "Zámerom je spolusúčinnosť pri hľadaní dopravného riešenia," konštatoval dnes pri podpise Memoranda o spolupráci Ján Figeľ (KDH.)
Tri subjekty si zatiaľ dali vypracovať štúdiu realizovateľnosti, ktorá navrhne varianty ďalšieho postupu. Následne sa pripraví stavebné povolenie, výber zhotoviteľa a potom samotná realizácia. Štúdia, ktorej cena je 29.000 eur, má byť hotová do konca marca tohto roka. V prípade, ak následné úpravy nebudú zložité, cesta bude hotová do konca tohto roka.
Minister naznačil aj možné varianty zvýšenia priepustnosti tejto cestnej komunikácie. Jednou možnosťou je zvýšenie počtu jazdných pruhov či pri zlepšení priepustnosti križovatiek rozšírenie a zväčšenie pruhov pri nich.
Pilotným projektom by mohlo byť aj vybudovanie striedavého pruhu. Teda pruhu, ktorý by slúžil pre oba smery, a to v závislosti od intenzity dopravy. Ako vysvetlil minister pri rannej špičke by to bolo smerom do mesta a pri večernej smerom von.
"Je to jeden z najzaťaženejších úsekov v rámci regiónu," uviedol predseda BSK Pavol Frešo (SDKÚ-DS). Ako uviedol primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, hlavné mesto tento problém študovalo, no nemohlo riešenie zabezpečiť samo. "Verím, že to riešenie bude v dohľadnom čase zrealizované," dodal.
"To, čo tu dnes robíme, je praktická politika, kde štát, župa a mesto dosahujú výsledky pre občanov," podotkol Frešo. V tejto zostave sa už aktuálne pracuje aj na vyriešení nultého obchvatu Bratislavy, ceste D4 či realizácii rýchlostnej cesty R7.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies