J. Cole dostal osem rokov po promócii univerzitný diplom

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 14:01 • 2 min
J. Cole dostal osem rokov po promócii univerzitný diplom

BRATISLAVA - Americký rapper J. Cole dostal takmer osem rokov po promócii svoj univerzitný diplom. Stalo sa tak počas rapperovho štvrtkového koncertu na St. John's University v New Yorku, kde v minulosti študoval.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročnému interpretovi odovzdal diplom jeden z jeho bývalých profesorov. Rapper neskôr vysvetlil, prečo diplom nedostal už skôr. Dôvodom bol fakt, že dlhoval peniaze za vypožičanie knihy z knižnice.


J. Cole, celým menom Jermaine Lamarr Cole, je rodákom z nemeckého Frankfurtu, odkiaľ sa však jeho rodina osem mesiacov po jeho narodení presťahovala do Fayetteville v Severnej Karolíne. S rapovaním začal už ako 13-ročný, pričom medzi jeho vzory patrili Tupac Shakur, Nas, Eminem alebo Canibus. O dva roky neskôr sa začal venovať aj produkcii a svoje skladby zverejňoval na internete pod prezývkou Therapist. V roku 2007 vydal mixtape s názvom The Come Up, vďaka ktorému s ním následne podpísal zmluvu Jay Z. Debutový album Cole World: The Sideline Story mu vyšiel v roku 2011, po ňom nasledovali štúdiovky Born Sinner a 2014 Forest Hills Drive (2014). Všetky tri sa dostali na vrchol amerického rebríčka Billboard 200. Cole má okrem toho na konte aj ďalšie dva mixtapey - The Warm Up (2009) a Friday Night Lights (2010), štyri EP nahrávky Any Given Sunday #1 (2011), Any Given Sunday #2 (2011), Truly Yours (2013), Truly Yours 2 (2013) a tiež kompiláciu svojho labelu Dreamville Records s názvom Revenge Of The Dreamers (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies