J. Cole dobyl Billboard 200 aj so štvrtým albumom

NETKY.SK • 20 December 2016, 10:59 • 2 min
J. Cole dobyl Billboard 200 aj so štvrtým albumom

BRATISLAVA - Americký rapper J. Cole debutuje so svojou štvrtou štúdiovkou 4 Your Eyez Only (2016) na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200.

slovakia

left justify in out

Z novinky sa v prvom týždni od uvedenia na trh predalo v USA 492-tisíc kópií, čo je tretí najlepší tohtoročný debut. Lepšiu predajnosť v úvodnom týždni zaznamenali tento rok iba rapper Drake s albumom Views (1,04 milióna predaných kópií) a speváčka Beyoncé s Lemonade (653-tisíc predaných kópií). Pre 31-ročného J. Colea je to už štvrté prvenstvo v albumovom Billboarde, ktorý sa mu podarilo dobyť aj s predchádzajúcimi troma štúdiovkami. S každým ďalším albumom navyše zaznamenal lepšiu predajnosť v debutovom týždni než s tým predchádzajúcim.

 

J. Cole, celým menom Jermaine Lamarr Cole, je rodákom z nemeckého Frankfurtu, odkiaľ sa však jeho rodina osem mesiacov po jeho narodení presťahovala do Severnej Karolíny. S rapovaním začal už ako 13-ročný a o dva roky neskôr sa začal venovať aj produkcii, pričom svoje skladby zverejňoval na internete pod prezývkou Therapist. V roku 2007 vydal mixtape s názvom The Come Up, vďaka ktorému s ním následne podpísal zmluvu Jay Z. Debutový album Cole World: The Sideline Story uviedol na trh v roku 2011, po ňom nasledovali štúdiovky Born Sinner (2013), 2014 Forest Hills Drive (2014) a spomínaná 4 Your Eyez Only. Okrem toho má na konte aj ďalšie dva mixtapey - The Warm Up (2009) a Friday Night Lights (2010), viacero EP nahrávok, živú nahrávku Forest Hills Drive: Live (2016) a tiež dve kompilácie svojho labelu Dreamville Records.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies