J. Čentéš: V prípade môjho vymenovania vezmem sťažnosť späť

NETKY.SK • 5 December 2012, 12:07 • 2 min
J. Čentéš: V prípade môjho vymenovania vezmem sťažnosť späť

J. Čentéš: V prípade môjho vymenovania vezmem sťažnosť späť

slovakia

left justify in out

imgPrebiehajúce konanie na Ústavnom súde SR o ústavnej sťažnosti, nebráni prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi vymenovať generálneho prokurátora. Pre TASR to uviedol zvolený kandidát na tento post Jozef Čentéš. Odmietol prezidentove tvrdenia pre denník Sme, že za nevymenovanie si môže sám a konanie umelo naťahuje.

"V prípade môjho vymenovania do funkcie generálneho prokurátora SR moju sťažnosť vezmem späť," povedal Čentéš. Pripomenul, že z októbrového rozhodnutia Ústavného súdu SR vyplýva, že prezident má konať v primeranej lehote. 

"Zároveň z tohto rozhodnutia vyplýva, že na Ústavnom súde SR neprebieha žiadne konanie, ktoré by mohlo spochybniť zákonnosť môjho zvolenia. Navyše Ústavný súd SR v minulosti konštatoval zákonnosť môjho zvolenia za kandidáta na vymenovanie za generálneho prokurátora SR," vyhlásil Čentéš.

"Dvadsiateho prvého mohol byť vymenovaný tohto mesiaca, ale pán Čentéš podal sťažnosť na senát o predpojatosti. Či sa to bude ťahať mesiac, štyri mesiace, pol roka, to ja neviem. Takže pán Čentéš to umelo predlžuje," povedal Gašparovič pre Sme. Čentéša zvolili poslanci Národnej rady SR za generálneho prokurátora v júni 2011. Odvtedy čaká, kedy ho prezident do tejto funkcie vymenuje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies