Izraelský vojenský súd uznal vojaka za vinného zo zabitia zraneného Palestínčana

NETKY.SK • 4 Január 2017, 12:34 • 2 min
Izraelský vojenský súd uznal vojaka za vinného zo zabitia zraneného Palestínčana

TEL AVIV - Mladého izraelského vojaka, ktorý vlani v marci zastrelil zraneného a neozbrojeného Palestínčana, uznali dnes za vinného z vraždy. Verdikt v tomto mimoriadne sledovanom procese vydal izraelský vojenský súd v Tel Avive.

slovakia

left justify in out

Elor Azaria (20) zasahoval pri útoku v meste Hebron v Predjordánsku. Palestínčan s ďalším mužom vtedy nožom zaútočili na príslušníkov izraelskej armády. Vojaci spustili na útočníkov paľbu, pričom jedného z nich zabili hneď. Druhý - 21-ročný Ábid Fatah Šaríf - zostal ležať na zemi, ale ešte sa hýbal a nikoho nemohol ohroziť. Azaria na Šarífa vystrelil znovu a zasiahol ho do hlavy.

Očitý svedok tento incident zaznamenal na video, ktoré bolo neskôr zverejnené na internete. Táto udalosť rozdelila izraelskú spoločnosť aj vládu na zástancov a odporcov tohto činu.

Azaria vypovedal, že sa vtedy domnieval, že Šaríf môže mať na sebe vestu s výbušninou. Prokuratúra však rozhodla, že išlo o akt pomsty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies