Izraelský súd uznal expremiéra Olmerta za vinného z korupcie a zneužitia dôvery

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 09:56 • 2 min
Izraelský súd uznal expremiéra Olmerta za vinného z korupcie a zneužitia dôvery

JERUZALEM - Bývalého izraelského premiéra Ehuda Olmerta dnes súd v Jeruzaleme v obnovenom procese uznal za vinného z korupcie a zo zneužitia dôvery.

slovakia

left justify in out

Jeruzalemský súd Olmerta v roku 2012 zbavil obvinenia z prijatia úplatku od jeho amerického podporovateľa Morrisa Talanského. Tento verdikt súdu bol vnímaný ako Olmertovo veľké víťazstvo.

 

Vlani však Olmertova dlhoročná spolupracovníčka vypovedala, že jej bývalý šéf "vedel všetko" o korupcii vo svojom úrade. Počas výpovede Šuly Zakenovej prehrali aj zvukové záznamy jej rozhovorov s Olmertom, v ktorých podrobne opisuje peňažné transakcie a prosí ju, aby sa nepostavila proti nemu.

 

Sudcovská porota sa dnes uzniesla, že Olmert takto získané peniaze nepriznal a využil ich pre seba.

 

Zakenovú aj Olmerta vlani odsúdili v separátnom prípade úplatkárstva. Olmerta uznali vinným z prijímania úplatkov za podporu kontroverzného stavebného projektu v Jeruzaleme v čase, keď bol ešte starostom mesta a ministrom obchodu, a odsúdili na šesť rokov väzenia ako vôbec prvého izraelského premiéra.

 

Olmert bol v roku 2009 donútený odstúpiť z úradu premiéra. Stalo sa tak v čase, keď bolo proti nemu vznesených viacero obvinení z korupcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies