Izraelský premiér vyzýva na zrušenie vyšetrovania vojny v Gaze

NETKY.SK • 3 Február 2015, 13:55 • 2 min
Izraelský premiér vyzýva na zrušenie vyšetrovania vojny v Gaze

JERUZALEM - Izraelský premiér povedal, že komisia OSN, ktorá vyšetruje možné zločiny počas vojny v Gaze, by mala byť zrušená, keďže jej šéf pre obvinenia z protiizraelského postoja rezignoval.

slovakia

left justify in out

Benjamin Netanjahu v utorok uviedol, že komisia, ktorú zriadil Výbor OSN pre ľudské práva, je "protiizraelský orgán", ktorý nemá nič dočinenia s ľudskými právami. Iba v roku 2014 komisia podľa Netanjahua prijala viac rezolúcii proti Izraelu ako Irán, Sýria a Severná Kórea spolu. Premiér dodal, že "vyšetrovať treba Hamás, ktorý ovláda Pásmo Gazy, a nie Izrael".

 

Izraelský premiér to povedal po zverejnení informácií, že kanadský profesor práv William Schabas odstúpil z postu predsedu vyšetrovacej komisie, ktorá mala v marci zverejniť svoju správu. Izrael s komisiou nespolupracoval, keďže podľa neho je nepriateľská voči Izraelu a výsledky jej vyšetrovania sú dopredu známe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies