Izraelský premiér vyzval na trest smrti pre vraha troch osadníkov

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 19:31 • 2 min
Izraelský premiér vyzval na trest smrti pre vraha troch osadníkov

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyzval dnes na trest smrti pre Palestínčana, ktorý vnikol do domu osadníkov na západnom brehu Jordánu a zabil troch Izraelčanov.

slovakia

left justify in out

Netanjahu navštívil rodinu troch Izraelčanov ubodaných na smrť a uviedol, že "nadišiel čas na trest smrti pre teroristov vo výnimočných prípadoch".

 

Aj keď izraelské právo povoľuje trest smrti, vláda popravila iba jednu osobu - nacistického vojnového zločinca Adolfa Eichmanna v roku 1962.

 

Netanjahu povedal, že jeho postoj v prípade 19-ročného palestínskeho útočníka "je taký, že ho treba popraviť". Niekoľkí členovia Netanjahuového kabinetu v priebehu tohto týždňa vyslovili podobné výzvy.

 

Palestínčan vnikol minulý piatok do príbytku v osade Halamiš, kde nožom zaútočil na štyroch ľudí. Útok neprežili dvaja muži vo veku 40 až 60 rokov a 60-ročná žena. Útočníka postrelil sused obetí po tom, čo ho zalarmoval krik z vedľajšieho domu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies