Izraelský premiér: Vo vojne s Hamasom sme zvíťazili, v ničom sme mu neustúpili

NETKY.SK • 28 August 2014, 07:50 • 2 min
Izraelský premiér: Vo vojne s Hamasom sme zvíťazili, v ničom sme mu neustúpili

JERUZALEM - Izraelský premiér dnes vyhlásil Izrael za víťaza vo vojne s Hamasom v pásme Gazy. Na tlačovej konferencii, ktorú vysielala izraelská televízia, povedal, že v dohode o prímerí toto palestínske militantné hnutie nedostalo nič z toho, čo požadovalo.

slovakia

left justify in out

Počas siedmich týždňov bojov v pásme Gazy bol "Hamas silno zasiahnutý", citovala Netanjahua agentúra Associated Press. V dohode o prímerí, ktorá nadobudla platnosť v utorok, Izrael nepristúpil na žiadnu z požiadaviek Hamasu, pokračoval.
      

Vyše 2000 Palestínčanov bolo zabitých v bojoch a izraelské letectvo a delostrelectvo zničili v pásme Gazy tisíce budov. Príhovor izraelského premiéra mal podľa všetkého za cieľ vyvrátiť kritiku, že prímerie nezvrhlo vládu Hamasu v pásme Gazy a definitívne nezastavilo raketové ostreľovanie izraelských území z Gazy.
      

K víťazstvu vo vojne v Gaze sa ihneď po vyhlásení prímeria prihlásil aj Hamas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies