Izraelský premiér telefonoval otcovi zavraždeného 16-ročného Palestínčania

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 13:34 • 2 min
Izraelský premiér telefonoval otcovi zavraždeného 16-ročného Palestínčania

JERUZALEM - Izraelský premiér dnes telefonoval otcovi uneseného a zavraždeného 16-ročného Palestínčana a sľúbil mu, že útočníci sa budú zodpovedať z činu pred súdom.

slovakia

left justify in out

"Chcem vám vyjadriť svoj šok a šok izraelských občanov nad odsúdeniahodnou vraždou vášho syna. Vrahovia budú postavení pred súd a súdení v plnom rozsahu zákona," citovala premiéra agentúra Reuters. Netanjahu telefonoval s otcom chlapca brutálne upáleného zaživa na druhý deň po zatknutí šiestich podozrivých židov, ktorých totožnosť nezverejnili. Polícia sa domnieva, že išlo o odvetný útok za únos a zabitie troch židovských mladíkov.
     

Po pohrebe izraelskej trojice, ktorý bol v utorok, zablokovali ulice v Jeruzaleme davy ľudí skandujúcich "Smrť Arabom". Niekoľko ľudí sa tiež pokúsilo napadnúť okoloidúcich Palestínčanov.
     

Odchádzajúci izraelský prezident, nositeľ Nobelovej ceny za mier Šimon Peres a jeho nástupca, Reuven Rivlin, v dnes zverejnenom spoločnom novinovom článku v denníku Jediot Achronot sľúbili transparentné vyšetrovanie smrti palestínskeho mladíka.
     

Varovali, že "slová môžu zabíjať" a vyzvali na ukončenie podnecovania na násilie na oboch stranách izraelsko-palestínskeho konfliktu.
     

"Krviprelievanie sa skončí, iba ak všetci pochopíme, že žiť spoločne nie je náš nešťastný osud, ale náš údel," zhodli sa na tom Peres s Revlinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies