Izraelský premiér rokuje v Británii, chce, aby uvalila nové sankcie na Irán

NETKY.SK • 6 Február 2017, 16:42 • 2 min
Izraelský premiér rokuje v Británii, chce, aby uvalila nové sankcie na Irán

LONDÝN - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes vyzval britskú premiérku Theresu Mayovú, aby rovnako ako americká vláda uvalila na Irán nové sankcie za jeho nedávny raketový test.

slovakia

left justify in out

Netanjahu a Mayová sa stretli v Londýne na rokovaniach, od ktorých si britská strana sľubovala, že prispejú k posilneniu obchodných vzťahov medzi oboma krajinami po odchode Británie z Európskej únie.

 

Administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa, s ktorou chce britská vláda udržiavať úzke vzťahy, uvalila nové sankcie na vyše 20 iránskych spoločností a jednotlivcov po tom, ako Teherán minulý týždeň otestoval balistickú raketu. Netanjahu na začiatku dnešného stretnutia s Mayovou zdôraznil želanie, aby podobné sankcie uvalili na Irán aj ďalšie krajiny.

 

"Irán sa usiluje zničiť Izrael, chce dobyť Blízky východ, ohrozuje Európu, ohrozuje Západ, ohrozuje svet. A ponúka jednu provokáciu za druhou... Preto vítam pomoc prezidenta Trumpa v podobe nových sankcií uvalených na Irán. Myslím si, že ďalšie krajiny by mali USA nasledovať, prinajmenšom zodpovedné krajiny," dodal Netanjahu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies