Izraelský premiér rokoval s nemeckým ministrom pre rozvoj o zintenzívnení spolupráce

NETKY.SK • 1 December 2016, 15:15 • 2 min
Izraelský premiér rokoval s nemeckým ministrom pre rozvoj o zintenzívnení spolupráce

JERUZALEM - Nemecko a Izrael mienia zintenzívniť spoluprácu na rozvojových projektoch v Afrike, ale rozšíriť aj vzájomnú výmenu mladých ľudí. Po dnešnom stretnutí s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom o tom v Jeruzaleme hovoril spolkový minister pre rozvoj Gerd Müller.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov dôjde k spoločným investíciám v ďalších piatich štátoch v oblastiach obnoviteľných energií, vodného hospodárstva a pôdohospodárstva.

 

Obe strany však deklarovali aj záujem o zlepšenie situácie obyvateľov pásma Gazy, na čom chcú úzko kooperovať. Na schôdzke sa hovorilo aj o kontroverznej téme nemeckých projektov v sfére infraštruktúry v Predjordánsku, v ktorej nedošlo k pokroku od roku 2015. Predseda izraelskej vlády podľa tlačovej agentúry DPA na stretnutí signalizoval, že s pokrokom možno rátať do budúcoročných bilaterálnych konzultácií na vládnej úrovni.

 

Podľa Müllera by malo dôjsť k vydaniu stavebného povolenia pre skládku odpadu v Predjordánsku, ako aj pre ďalšie projekty.

 

Člen nemeckej spolkovej vlády odcestoval následne do pásma Gazy, kde by sa mal zúčastniť na položení základného kameňa budúcej čističky odpadových vôd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies