FOTO Krajiny V4 a Izrael založia spoločnú pracovnú skupinu pre boj proti terorizmu

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 14:53 • 2 min
FOTO Krajiny V4 a Izrael založia spoločnú pracovnú skupinu pre boj proti terorizmu

BUDAPEŠŤ - Na návrh izraelského premiéra Benjamina Netanjahua založí Izrael spolu s krajinami Vyšehradskej štvorky (V4) pracovnú skupinu pre boj proti terorizmu. Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán to oznámil dnes po stretnutí premiérov V4 s Netanjahuom v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Ďalšou spoločnou pracovnou skupinou, na ktorej zriadení sa účastníci summitu dohodli, bude skupina pre spoluprácu v oblasti technológií. Predseda izraelskej vlády pozval premiérov Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska na budúci rok na návštevu Izraela.

 

Podľa slov Netanjahua je spolupráca s Izraelom v boji proti terorizmu a v oblasti inovácií záujmom Európy i krajín vyšehradského zoskupenia. "Je načase prehodnotiť vzťahy medzi Izraelom a Európskou úniou," konštatoval izraelský premiér. Orbán dodal, že v tejto spolupráci by kritiku mali nahradiť pragmatické vzťahy.

 

"Dnešné stretnutie V4 a premiéra Izraela je dobrým príkladom pre celú EÚ. Som veľmi rád, že V4 dnes spoločne vyhlásila, že má záujem na konaní (zasadnutia) asociačnej rady medzi Izraelom a EÚ čo najrýchlejšie. Som veľmi rád, že sme príkladom krajín, ktoré majú záujem nielen možno niekoho poučovať, ale predovšetkým počúvať," povedal na tlačovej konferencii predseda vlády SR Robert Fico, ktorý ocenil Netanjahuove informácie o situácii na Blízkom východe, ale i jeho slová o perspektíve vzťahov medzi Izraelom a EÚ.

 

Premiéri Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska - Bohuslav Sobotka, Viktor Orbán, Beata Szydlová a Robert Fico rokovali dnes v Budapešti okrem iného aj o otázke rozdielnej kvality potravín a tovaru. Slovenského ministerského predsedu poverili, aby na budúci týždeň rokoval o tejto problematike v Bruseli s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudeom Junckerom.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies