Izraelský premiér Netanjahu podstúpi v noci operáciu brušnej prietrže

NETKY.SK • 11 August 2013, 09:00 • 2 min
Izraelský premiér Netanjahu podstúpi v noci operáciu brušnej prietrže

JERUZALEM - V nemocnici ho hospitalizovali po tom, ako sa sťažoval na silné bolesti v oblasti brucha.

slovakia

left justify in out

Izraelského premiéra Benjamina Netanjahua hospitalizovali v sobotu neskoro večer v nemocnici, kde sa podrobí operácii brušnej prietrže.

Predsedu izraelskej vlády by mali po približne hodinovom chirurgickom zákroku, ktorý si vyžiada anestéziu, prepustiť z nemocnice už dnes popoludní. V nemocnici ho hospitalizovali po tom, ako sa sťažoval na silné bolesti v oblasti brucha.

Netanjahu mal podľa agentúry Reuters dnes na programe schôdzu kabinetu, ktorej hlavným bodom programu malo byť ukončenie prípravy prvej fáze prepustenia palestínskych väzňov s cieľom podporiť mierové rokovania, ktoré minulý mesiac oživil americký minister zahraničných vecí John Kerry.

Kancelária izraelského predsedu vlády už informovala, že schôdzka ministrov sa z dôvodu operácie premiéra odkladá, pričom sa však stihne uskutočniť zasadnutie medzirezortného výboru zaoberajúceho sa omilostením väzňov. Predsedať mu bude minister obrany Moše Jaalon.

Rozhodnutie o oslobodení palestínskych väzňov pravdepodobne vydláždi cestu pre druhé kolo izraelsko-palestínskych mierových rokovaní naplánovaných na stredu v Jeruzaleme, píše Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona