Izraelský premiér hrozí Sýrii ďalšími útokmi

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 17:47 • 2 min
Izraelský premiér hrozí Sýrii ďalšími útokmi

JERUZALEM - Izraelský premiér varoval konkurenčné strany v Sýrii pred akýmikoľvek snahami o zvyšovanie napätia s Izraelom.

slovakia

left justify in out

Benjamin Netanjahu sa tak vyjadril len niekoľko hodín po tom, čo Izrael uskutočnil v Sýrii sériu náletov v reakcii na nedeľný cezhraničný útok, pri ktorom na Golanských výšinách zahynul 13-ročný Izraelčan. Netanjahu v pondelok v tejto súvislosti členom svojej strany Likud povedal, že Izrael zasiahol proti sýrskym cieľom "veľkou silou". Zároveň dodal, že židovský štát použije aj ďalšiu silu, ak to bude potrebné. Izrael bude podľa jeho slov naďalej "násilne zraňovať" každého, kto sa ho pokúsi napadnúť, uviedol premiér.

 

Izraelské vzdušné sily zabili počas náletov na viaceré vojenské objekty v Sýrii najmenej desať príslušníkov sýrskej armády, zničili dva tanky a zasiahli aj armádne veliteľstvo. Podľa pondelňajšieho vyhlásenia izraelskej armády sú "potvrdené priame zásahy" deviatich terčov vrátane oblastného veliaceho strediska a nešpecifikovaných odpaľovacích stanovíšť. Nálety uskutočnili v oblasti blízko hranice medzi Sýriou a Golanskými výšinami okupovanými Izraelom, kde sa odohral predošlý smrtiaci útok. Sýrske sily pri ňom zasiahli vozidlo rozvážajúce vodu na základe zmluvy s izraelským ministerstvom obrany a zabili mladého chlapca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies