Izraelský premiér hovorí, že africkí migranti sú väčšia hrozba ako džihádisti

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Izraelský premiér hovorí, že africkí migranti sú väčšia hrozba ako džihádisti

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v utorok povedal, že elektrický plot pozdĺž egyptsko-izraelskej hranice uchránil židovský štát pred džihádistickými útokmi alebo niečím, čo považuje za ešte horšie, a to migráciou z Afriky.

slovakia

left justify in out

"Keby nebol plot, čelili by sme vážnym útokom zo strany sinajských teroristov a niečomu omnoho horšiemu, prílivu ilegálnych migrantov z Afriky," povedal Netanjahu. 

 

Ministerstvo vnútra vyhlásilo, že v Izraeli sa v súčasnosti nachádza 42-tisíc afrických migrantov, hlavne zo Sudánu a Etiópie a vláda im nariadila, že musia dobrovoľne odísť alebo pôjdu do väzenia, píše server stredoevropan.cz.

 

Afričania začali do Izraela nelegálne prekĺzavať v roku 2007, keď bola hranica s Egyptom priepustná. Keď bol na hranici nainštalovaný plot, príliv ustal. Podľa izraelského premiéra by príliv nežidovskej migrácie ohrozil základy Izraela.

 

"Hovoríme tu o židovskom a demokratickom štáte, ale ako by sme mohli zaistiť jeho existenciu s 50-tisícmi, potom so 100-tisícmi a neskôr 150-tisícmi migrantmi za rok? Po jednom milióne alebo milióne a pol by sme pokojne mohli zavrieť krám. To sme neurobili, postavili sme plot."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies