Izraelský minister vnútra schválil plán na prijatie 100 sýrskych sirôt

NETKY.SK • 26 Január 2017, 11:47 • 2 min
Izraelský minister vnútra schválil plán na prijatie 100 sýrskych sirôt

JERUZALEM - Izraelský minister vnútra Arje Deri schválil plán na prijatie 100 sýrskych detí, ktoré osireli v dôsledku občianskej vojny. Informoval o tom dnes jeho hovorca Barak Seri. Izrael by tak po prvý raz prijal utečencov z prebiehajúcej vojny.

slovakia

left justify in out

Podľa plánu, o ktorom ako prvá informovala televízna stanica Kanál 10, by vláda najprv ubytovala siroty v internátnych školách. Následne by sa snažila, aby si ich adoptovali arabské rodiny žijúce v Izraeli. Sýrske deti by napokon získali trvalé občianstvo a najbližším príbuzným by vláda umožnila, aby prišli za nimi do Izraela.

Izrael v súčasnosti poskytuje tisícom zranených Sýrčanov medicínsku starostlivosť vo svojich nemocniciach. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v decembri uviedol, že chce túto starostlivosť ešte rozšíriť.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies