Izraelský minister tvrdí, že Irán buduje teroristickú sieť v Európe a USA

NETKY.SK • 24 Február 2016, 18:04 • 2 min
Izraelský minister tvrdí, že Irán buduje teroristickú sieť v Európe a USA

NIKÓZIA - Izraelský minister obrany Moše Jaalon obvinil dnes Irán z budovania medzinárodnej teroristickej siete, ktorej súčasťou sú "spiace bunky" zhromažďujúce zbrane, spravodajské informácie a agentov pripravených udrieť na povel v rôznych častiach sveta vrátane Európy a Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Jaalon, ktorého vyjadrenia počas návštevy Cypru cituje agentúra AP, označil znepriatelený Irán za oporu "nebezpečnej osi" zahŕňajúcej Bagdad, Damask, Bejrút, Saná a iné blízkovýchodné mestá. Iránci sa podľa neho snažia Blízky východ a iné časti sveta destabilizovať, pričom cvičia, financujú a vyzbrojujú "emisárov", ktorí majú šíriť revolúciu.

 

Izrael považuje Irán za najväčšiu hrozbu pre blízkovýchodný región a poukazuje v tejto súvislosti na jeho podporu pre protiizraelské militantné skupiny, ako sú Hizballáh a Hamas.

 

Jaalon po dnešnom rokovaní s cyperským rezortným partnerom konštatoval, že dôsledkom vojny v Sýrii je "rozšírená infiltrácia vražedných, neľútostných teroristických organizácií".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies