Izraelský minister hospodárstva: Palestínsky prezident Abbás je megaterorista

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 09:42 • 2 min
Izraelský minister hospodárstva: Palestínsky prezident Abbás je megaterorista

TEL AVIV - Izraelský minister hospodárstva Naftali Bennett dnes podnikol nezvyčajne ostrý slovný útok proti palestínskemu prezidentovi Mahmúdovi Abbásovi, keď ho označil za "megateroristu".

slovakia

left justify in out

"Tí, čo pokladajú umierneného prezidenta za mierotvorcu, by sa mali pozrieť na fakty - nie na slová, nie na to, čo Abbás hovorí, ale na to, čo robí," vyhlásil minister Bennett zo strany Židovský domov, ktorá obhajuje výstavbu židovských osád na okupovaných palestínskych územiach.

 

"Muž, ktorý presúva mesiac čo mesiac desiatky miliónov šekelov do vreciek vrahov, je megaterorista, ktorý nezmenil svoj štýl," uviedol minister pre Izraelský rozhlas, citovala ho agentúra DPA.

 

Palestínska samospráva platí mesačné finančné príspevky Palestínčanom, uväzneným v Izraeli za trestné činy súvisiace s bezpečnosťou.

 

Abbás podporuje riešenie dvoch vedľa seba existujúcich štátov, palestínskeho a židovského, a nenásilie. Doma však čelí kritike zástancov tvrdej línie za to, že neustále žiada mierové rokovania s Izraelom, hoci mnoho Palestínčanov už Izraelčanom prestalo veriť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies