Izraelský expremiér Šaron je na pokraji smrti

NETKY.SK • 3 Január 2014, 11:14 • 2 min
Izraelský expremiér Šaron je na pokraji smrti

JERUZALEM - Bývalý izraelský premiér Ariel Šaron, ktorý je už osem rokov v kóme, je blízko smrti. Oznámil to dnes Zeev Rotstein, riaditeľ nemocnice Šeba pri Tel Avive, kde je 85-ročný Šaron hospitalizovaný.

slovakia

left justify in out

Stav bývalého premiéra sa prudko zhoršil tento týždeň, podľa lekárov mu zlyhávajú životne dôležité orgány. "Vyzerá to tak, že situácia sa nezlepšuje. Vieme, čo sa obvykle deje v takýchto situáciách," povedal Rotstein novinárom. Na otázku, či sú to Šaronove posledné dni, odpovedal: "Osobne si myslím, že áno."

Podľa agentúry Reuters sú pri Šaronovom lôžku jeho dvaja synovia a bol naplánovaný už aj štátny pohreb.

Niekdajší izraelský premiér utrpel porážku a krvácanie do mozgu 4. januára 2006 počas kampane za znovuzvolenie. Ako premiér bol obľúbený a očakávalo sa, že na čele centristickej strany Kadima voľby vyhrá. Premiérom bol v rokoch 2001-2006 a inicioval jednostranné stiahnutie sa Izraela z pásma Gazy v roku 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies