Izraelský expert: Zastaviť útoky, aký sa stal v Londýne, je takmer nemožné

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 17:43 • 2 min
Izraelský expert: Zastaviť útoky, aký sa stal v Londýne, je takmer nemožné

TEL AVIV - Teroristické útoky, aký sa stal v stredu v Londýne na Westminsterskom moste a pri budove britského parlamentu, je takmer nemožné zastaviť, tvrdí bývalý bezpečnostný expert z Izraela.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Londýnsky útok sa odohral v podstate na verejnom priestore, pričom v takýchto zónach je takmer nemožné takýmto veciam zabrániť," tvrdí Šlomo Harnoj, niekdajší šéf VIP ochranky, ktorý pracoval 25 rokov pre izraelskú bezpečnostnú službu Šin Bet. Zároveň pripustil, že s predmetným problémom bojuje aj židovský štát.

 

"Uvažuje sa o vybudovaní verejných plôch, kde sa bude dať čeliť bezpečnostným hrozbám, najmä čo sa týka výbušných látok, v prípade útoku na moste alebo niečom podobnom, je to však náročné. Podľa mňa je najlepším riešením, ako zastaviť útok, pripravenosť ľudí na zaobchádzanie so zbraňami," uviedol Harnoj.

 

Izraelskí policajti nosia zbrane a nie je ničím výnimočným vidieť v tamojších uliciach aj ozbrojených vojakov. Mnohí obyvatelia, z ktorých väčšina absolvovala povinnú vojenskú službu, nosia pri sebe pištoľ. Ak sa vyskytne útok, občania ihneď vyťahujú zbraň a zasahujú proti teroristovi.

 

"Samozrejme, v Británii je to veľmi ťažké, keďže ani väčšina policajtov nenosí pri sebe zbraň. Podľa môjho názoru je to jedna z chýb," zakončil izraelský bezpečnostný expert.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies