Izraelskí vojaci zastrelili v Predjordánsku mladého Palestínčana

NETKY.SK • 24 Február 2015, 09:37 • 2 min
Izraelskí vojaci zastrelili v Predjordánsku mladého Palestínčana

RAMALLÁH - Izraelskí vojaci zastrelili dnes na území okupovaného Predjordánska 20-ročného Palestínčana, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na palestínsku armádu a zdroj z miestnej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia utečeneckého tábora Duhajša pri Betleheme podľa informácií AP hádzali kamene do izraelských vojakov, ktorí na útok odpovedali paľbou.

 

Hovorkyňa izraelskej armády tvrdí, že Palestínčania vrhali na vojakov okrem kameňov aj dlažobné kocky a zápalné fľaše, pričom zranili jedného z nich. "Jednotka, cítiac sa v ohrození života, odpovedala paľbou na iniciátora," dodala. 

 

Palestínčania chcú vytvoriť vlastný štát na území východného Jeruzalema, západného brehu Jordánu a pásma Gazy, ktorých sa zmocnil Izrael počas vojny z roku 1967.

 

Už v roku 2005 sa Izrael stiahol z pásma Gazy, ktoré ovláda palestínske hnutie Hamas a podlieha izraelsko-egyptskej blokáde. Príslušníci izraelskej armády naďalej kontrolujú Predjordánsko - západný breh rieky Jordán, pričom v niektorých tamojších oblastiach, vrátane najväčších mestských centier, obmedzujú výkon palestínskej samosprávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona