Izraelskí vojaci zastrelili v Jeruzaleme Palestínčana

NETKY.SK • 13 Október 2016, 09:56 • 2 min
Izraelskí vojaci zastrelili v Jeruzaleme Palestínčana

JERUZALEM - Izraelskí vojaci zastrelili v Jeruzaleme Palestínčana, ktorý na nich spolu so svojimi komplicmi zaútočil zápalnými bombami.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas dnešného židovského sviatku Jom kipur (Deň zmierenia), informovala agentúra AP s odvolaním sa na hovorkyňu izraelskej polície Lubu Samriovú.

 

Skupina zamaskovaných Palestínčanov zaútočila na vojakov po polnoci v prevažne arabskej štvrti Silwan vo východnom Jeruzaleme. Vojaci reagovali streľbou z obáv o svoje životy, uviedla Samriová.

 

Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva sa stal obeťou izraelskej streľby 20-ročný muž.

 

Jom kipur vnímajú v Izraeli aj ako obdobie rizika útokov, preto polícia uviedla do pohotovosti stovky svojich príslušníkov. Osobitná pozornosť je venovaná lokalitám a regiónom, kde v tesnom susedstve žijú Arabi a Židia.

 

Miestne médiá informovali, že bezpečnostné zložky zriadili na vjazdoch do arabských štvrtí Jeruzalema dočasné kontrolné posty. Toto opatrenie súvisí aj s nedeľňajším útokom, keď miestny Arab zastrelil dvoch Izraelčanov a ďalšie osoby zranil. Deň pred tým tajné služby uviedli, že zadržali arabského obyvateľa mesta, ktorý údajne plánoval útok na linkový autobus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona