Izraelskí vojaci zabránili ďalšiemu útoku Palestínčana, ktorý ohrozoval bezpečnosť

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 09:36 • 2 min
Izraelskí vojaci zabránili ďalšiemu útoku Palestínčana, ktorý ohrozoval bezpečnosť

JERUZALEM - zraelskí pohraničníci postrelili dnes Palestínčana, ktorý sa na nich pokúšal zaútočiť nožom.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v predjordánskom meste Hebron neďaleko Hrobky patriarchov, ktorá je posvätným miestom pre židov i moslimov. Útočníkom bol 20-ročný obyvateľ Hebronu. Izraelskí ozbrojenci pri ňom našli napodobneniny pištole a ručného granátu. Zraneného Palestínčana previezli do nemocnice.

 

Dnešný incident je súčasťou útokov Palestínčanov, ktorých terčom sa za posledného pol druha roka stalo viac než 40 Izraelčanov i cudzincov. V Izraeli sú tieto útoky považované za akcie jednotlivcov, avšak z ich podnecovania obviňuje židovský štát palestínske úrady, ozbrojené skupiny či palestínske médiá.

 

V Hebrone žije spoločne približne 500 židovských rodín a zhruba 100.000 Palestínčanov, pričom tento stav je zdrojom neustáleho napätia. Úrady mesto po útoku hermeticky uzavreli, aby pátrali po útočníkovi.

 

Hrobka patriarchov, zvaná tiež Jaskyňa patriarchov, v ktorej areáli je synagóga a Abrahámova mešita, je svätým miestom pre židov aj moslimov. Podľa tradície sú tu pochovaní starozákonní patriarchovia Abrahám, Izák a Jákob, ktorí sú uctievaní aj moslimami, a ich manželky Sára, Rebeka a Lea.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies