Izraelskí vojaci zabili pri potýčkach v utečeneckom tábore Palestínčana

NETKY.SK • 8 December 2015, 10:13 • 2 min
Izraelskí vojaci zabili pri potýčkach v utečeneckom tábore Palestínčana

RAMALLÁH - Dvadsaťročného Palestínčana zabili dnes počas razie izraelskej armády v utečeneckom tábore na okraji mesta Betlehem na Západnom brehu Jordánu (Predjordánsku). Informovali o tom zdravotnícke zdroje a palestínski svedkovia.

slovakia

left justify in out

Palestínčania uviedli, že početné izraelské jednotky vstúpili dnes skoro ráno do palestínskeho tábora Dhajša a zatýkali aktivistov. Vojaci sa stretli s odporom tamojších obyvateľov, ktorí hádzali kamene a fľaše. Izraelčania odpovedali použitím granátov so slzotvorným plynom a streľbou ostrými nábojmi, ktoré zasiahli Málika Šáhína do hlavy.


Šáhín ostal ležať na zemi a krvácal, následne ho sanitka Červeného polmesiaca odviezla do neďalekej nemocnice, kde ho vyhlásili za mŕtveho, uviedli zdravotnícke zdroje. Izraelská armáda oznámila, že Palestínčan zaútočil na vojakov a tí ho smrteľne postrelili.


Vojaci odišli z tábora s piatimi zatknutými osobami, dodali obyvatelia. Od začiatku októbra bolo pri sérii útokov a zrážok na Západnom brehu Jordánu, vo východnom Jeruzaleme a v pásme Gazy zabitých najmenej 110 Palestínčanov a 20 Izraelčanov, pripomenula tlačová agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona