Izraelskí vojaci počas razie zastrelili palestínskeho ozbrojenca

NETKY.SK • 17 September 2013, 11:00 • 2 min
Izraelskí vojaci počas razie zastrelili palestínskeho ozbrojenca

JERUZALEM - Izraelskí vojaci dnes počas razie v utečeneckom tábore Džanín na západnom brehu Jordánu zastrelili 20-ročného palestínskeho ozbrojenca.

slovakia

left justify in out

Izraelské vojenské zdroje spresnili, že izraelskí vojaci spustili paľbu po tom, ako sa mladý Palestínčan snažil ujsť pred zatknutím a ďalší Palestínčania po nich strieľali a hádzali zápalné fľaše. Mladík podľahol zraneniam po prevoze do izraelskej nemocnice. Palestínske bezpečnostné zdroje identifikovali obeť ako Isláma Tubasiho. Militantná skupina Islamský džihád ho označila za jedného zo svojich členov. 

Tubasi, ako pripomína agentúra Reuters, je štvrtým Palestínčanom zastreleným od obnovenia izraelsko-palestínskych mierových rokovaní v júli. Pravidelné stretnutia vyjednávačov pokračujú aj napriek incidentom - k podobnému došlo aj koncom augusta, keď izraelskí vojaci v jednom z utečeneckých táborov zastrelili troch Palestínčanov. 

Mierové rokovania boli obnovené po trojročnej prestávke, ktorej príčinou bolo rozširovanie izraelského osídlenia na Západnom brehu a vo východnom Jeruzaleme, teda na územiach, ktoré Izrael obsadil v roku 1967 a ktoré Palestínčania vnímajú ako svoj budúci štát.

Agentúra Reuters uvádza, že od začiatku tohto roka izraelskí vojaci zastrelili 15 Palestínčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies