Izraelskí vojaci objavili telá unesených tínedžerov

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 06:29 • 2 min
Izraelskí vojaci objavili telá unesených tínedžerov

JERUZALEM - Izraelské bezpečnostné sily dnes objavili telá troch nezvestných mladých osadníkov pri meste v okupovanom Predjordánsku. Informovali o tom svetové agentúry a katarská televízia al-Džazíra.

slovakia

left justify in out

Obete - Gilad Šaer (16), Naftali Fraenkel (16) a Ejal Jifrah (19) - boli študentmi náboženského seminára. Zmizli pred dvoma týždňami pri Hebrone. V pozadí únosu bolo podľa židovského štátu palestínske islamistické hnutie Hamas, ktoré má svoju mocenskú základňu v pásme Gazy. Hnutie svoju účasť na čine nevyvrátilo ani nepotvrdilo, napísala agentúra Reuters.

 

Izrael vyslal do pátracej akcie veľký počet vojakov, ktorí dnes vstúpili do dediny na Západnom brehu Jordánu. Izraelské televízie zverejnili zábery vojakov prehľadávajúcich trosky a vojenské vozidlá pohybujúce sa v dedine Halhul. Dedina sa nachádza severne od Hebronu, odkiaľ tínedžerov uniesli 12. júna.
      

Televízia Channel 10 informovala, že v oblasti došlo k zrážkam s Palestínčanmi. Nezverejnila však žiadne bližšie podrobnosti, napísala agentúra AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies