Izraelskí policajti zastrelili 17-ročného Palestínčana, zaútočil na nich nožom

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 11:01 • 2 min
Izraelskí policajti zastrelili 17-ročného Palestínčana, zaútočil na nich nožom

JERUZALEM - Príslušníci izraelskej polície zastrelili dnes v meste Hebron v Predjordánsku mladého Palestínčana, ktorý na nich zaútočil nožom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie izraelskej polície.

slovakia

left justify in out

Policajná hovorkyňa Luba Samriová uviedla, že policajti 17-ročného Palestínčana vyzvali, aby sa legitimoval. Mladík však namiesto legitimácie vytiahol nôž a bodol jedného z policajtov do hlavy. Ostatní členovia hliadky na útočníka viackrát vystrelili, čím mu spôsobili smrteľné zranenia.

 

Útoky nožom, streľby alebo úmyselné vrazenie autom do skupiny ľudí si od polovice septembra vyžiadali životy 28 Izraelčanov a dvoch Američanov. Pri streľbe izraelských bezpečnostných síl prišlo o život najmenej 186 Palestínčanov - väčšina z nich boli podľa Izraela útočníci. Zvyšní Palestínčania zahynuli pri potýčkach s izraelskými vojakmi.

 

Izrael vidí za krviprelievaním palestínsku vzburu, avšak Palestínčania tvrdia, že tieto násilnosti sú aj dôsledkom ich frustrácie zo zmrazeného mierového procesu a už niekoľko desiatok rokov trvajúcej izraelskej okupácie palestínskych území.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona