Izraelskí pamiatkari ukončili deväťmesačnú obnovu Ježišovej hrobky v Jeruzaleme

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 16:23 • 2 min
Izraelskí pamiatkari ukončili deväťmesačnú obnovu Ježišovej hrobky v Jeruzaleme

JERUZALEM - Pamiatkari v izraelskom hlavnom meste Jeruzalem ukončili po deviatich mesiacoch obnovu Ježišovej hrobky, najposvätnejšej pamätihodnosti kresťanského sveta. Hrobku slávnostne sprístupnia pre verejnosť v stredu, informoval dnes britský denník The Guardian.

slovakia

left justify in out

Zreštaurovaná hrobka, v ktorej bolo údajne uložené telo Ježiša Krista po jeho ukrižovaní, je súčasťou Baziliky Božieho hrobu v jeruzalemskom Starom meste. Renovačné práce vykonal 50-členný tím odborníkov z Grécka, ktorý sa podieľal aj na obnove Akropoly v Aténach či Hagie Sofie v Istanbule.

 

Na slávnostnom podujatí sa zúčastnia ekumenický patriarcha Bartolomej I., ako aj pápežský delegát z Vatikánu. Starostlivosť o chrám má spoločne šesť denominácií - rímskokatolícka cirkev, grécka pravoslávna cirkev, arménska apoštolská cirkev, sýrska ortodoxná cirkev, etiópska ortodoxná cirkev a koptská cirkev.

 

Obnovu hrobky za štyri milióny dolárov sponzorovali uvedené denominácie, jordánsky kráľ Abdalláh II., Palestínska samospráva a Mica Ertegunová, vdova po Ahmetovi Ertegunovi, spoluzakladateľovi hudobného vydavateľstva Atlantic.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona