Izraelskí hráči úmyselne netriafali do koša, chceli si vynútiť predĺženie

NETKY.SK • 18 December 2015, 10:07 • 2 min
Izraelskí hráči úmyselne netriafali do koša, chceli si vynútiť predĺženie

ISTANBUL - Len tak šmarená lopta do obruče či strelecký pokus, ktorý sa jej ani nedotkol. Určite rozpačito a chvíľami až komicky vyznel záver štvrtkového zápasu záverečného 10. kola Euroligy mužov 2015/2016 medzi basketbalistami domáceho Darüssafaka Dogus Istanbul a Maccabi Tel Aviv. Posledné desiatky sekúnd duelu sa totiž zmenili na festival úmyselne zahodených šancí.

slovakia

left justify in out

Hostia z Izraela nechceli vyhrať duel v riadnom hracom čase, lebo na postup zo základnej D-skupiny potrebovali víťazstvo minimálne o jedenásť bodov. Na utvorenie si takéhoto odstupu však už nemali dostatok času, a tak všetko stavili na vynútenie si predĺženia, aby práve v pridanej päťminútovke mali ešte teoretickú šancu na takýto rozdiel.

Ukončiť zápas už po štyridsiatich minútach však mali v pláne hráči tureckého mužstva, ktorým aj tesná prehra v priamom súboji o postup zaručovala úspech. Maccabi napokon smútilo po víťazstve 70:66. "Chceli sme dosiahnuť potrebný rozdiel, takže v závere sme to hrali na predĺženie. Nie som na to hrdý a už sa to nezopakuje," sľúbil tréner Žan Tabak, ktorého Maccabi angažovalo iba v polovici novembra. "Som veľmi sklamaný. Jedným z cieľov pri preberaní mužstva bol postup do šestnástky najlepších, ale nepodarilo sa ho splniť," dodal na oficiálnom webe EL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies