Izraelskí archeológovia objavili vzácne zvieracie sošky z doby kamennej

NETKY.SK • 30 August 2012, 11:17 • 2 min
Izraelskí archeológovia objavili vzácne zvieracie sošky z doby kamennej

Izraelskí archeológovia objavili vzácne zvieracie sošky z doby kamennej - Kultúra Pri vykopávkach neďaleko Jeruzalema objavili archeológovia dve malé kamenné plastiky staré približne 9500 rokov. Oznámil to Izraelský pamiatkový úrad, podľa ktorého tieto zv

slovakia

left justify in out

imgPri vykopávkach neďaleko Jeruzalema objavili archeológovia dve malé kamenné plastiky staré približne 9500 rokov. Oznámil to Izraelský pamiatkový úrad, podľa ktorého tieto zvieracie sošky pomôžu osvetliť náboženstvo a spoločnosť v dobe kamennej.
      Figúrky našli minulý týždeň pri prípravných prácach na rozšírenie diaľnice pri osade Tel Motza v oblasti medzi Jeruzalemom a Tel Avivom.
      Jedna malá plastika predstavuje barana a je vyrobená z vápenca. Druhá zobrazuje štylizovaného býka a je z horniny nazývanej dolomit. Obe sú približne 15-centimetrové.
      Podľa odborníkov mohlo ísť o amulety, ktoré mali prinášať šťastie pri love, píše agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies