Izraelskému expremiérovi Olmertovi znížili trest, za úplatky si posedí 18 mesiacov

NETKY.SK • 29 December 2015, 10:19 • 2 min
Izraelskému expremiérovi Olmertovi znížili trest, za úplatky si posedí 18 mesiacov

JERUZALEM - Izraelský Najvyšší súd znížil dnes trest pre expremiéra Ehuda Olmerta v prípade úplatkárskej aféry. Do väzenia pôjde na 18 mesiacov, pôvodne dostal šesť rokov. Ehud Olmert bol premiérom v rokoch 2006–2009.

slovakia

left justify in out

Stane sa prvým bývalým predsedom izraelskej vlády, ktorý pôjde do väzenia. Na výkon trestu nastúpi 15. februára, informovala agentúra Reuters. Olmerta uznali vlani za vinného z prijatia úplatku 500.000 šekelov (vyše 117.000 eur) za podporu kontroverzného stavebného projektu v Jeruzaleme v čase, keď bol ešte jeho starostom (1993-2003) a ministrom obchodu, a odsúdili ho na šesť rokov.


Sedemdesiatročný Olmert, ktorý má päť detí a jedenásť vnúčat, privítal zníženie trestu s úľavou. Povedal, že obvinenie viselo nad ním a jeho rodinou ako "temný mrak". Znova však zopakoval, že je nevinný. "Nikdy mi nebol ponúknutý úplatok a nikdy som žiadny úplatok neprijal," vyhlásil Olmert s tým, že bude rešpektovať rozhodnutie súdu.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies