Izraelského exprezidenta Peresa previezli do nemocnice, utrpel infarkt

NETKY.SK • 14 Január 2016, 09:46 • 2 min
Izraelského exprezidenta Peresa previezli do nemocnice, utrpel infarkt

JERUZALEM - Bývalého izraelského prezidenta Šimona Peresa previezli dnes do nemocnice kvôli bolestiam v oblasti hrudníka. Oznámila to jeho hovorkyňa, ktorú citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa správ izraelskej televízie utrpel 92-ročný Peres srdcový infarkt a podrobuje sa operačnému zákroku, uviedla agentúra Reuters. Peresovi podľa hovorkyne prišlo zle dnes ráno a následne mu diagnostikovali zmeny srdcového rytmu. Následne ho previezli sanitkou do nemocnice neďaleko Tel Avivu.


Podľa hovorkyne Ajelet Frischovej je Peres pri vedomí a komunikuje so svojím okolím. Vyjadrila tiež nádej, že čoskoro bude môcť zverejniť dobré správy o exprezidentovom stave. Šimon Peres bol prezidentom Izraela v rokoch 2007-2014. Aj po odchode z funkcie ostáva aktívny a stále sa angažuje v aktivitách svojho mierového centra, ktoré sa zasadzuje za pokojné spolužitie židovského a arabského obyvateľstva.


V roku 1994 dostal Peres Nobelovu cenu za mier za to, že ako šéf izraelskej diplomacie prispel k podpísaniu mierovej dohody medzi Izraelom a Palestínčanmi


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona